reklama
Seniorzy są aktywniejsi seksualnie od seniorek (Komentarzy: 35)
Jakie podwyżki emerytur w 2011 roku? (Komentarzy: 25)
Dla seniorów Hiszpania jest tańsza (Komentarzy: 20)
Odwrócona hipoteka, czyli jak dorobić do emerytury? (Komentarzy: 16)
Sanatoria: Przerzeczyn-Zdrój (Komentarzy: 13)
Przepisy: Sałatka z marynowanej ośmiornicy
(2010-07-12)Jeśli sympatia do najlepiej typującego zwierzaka Mundialu - ośmiornicy Paula, nie jest w stanie zniechęcić Was do owoców morza, mamy dla Was propozycję sałatki w sam raz na lato.
Składniki:
-
jedna duża łyżka kaparów
-
około pół kilograma gotowanych, schłodzonych ośmiornic
-
jedna, cienko pokrojona czerwona cebula
-
½ kubka posiekanego selera
-
2 łyżki posiekanych oliwek
-
3 łyżki stołowe oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
-
półtora łyżki stołowej octu winnego
-
sól i świeżo zmielony pieprz
-
odrobina posiekanych liści pietruszki
-
jeden pęczek, umytej i wysuszonej rukoli
Przygotowanie:
Pokroić ośmiornice na kawałki o grubości 2 cm i włożyć je do salaterki. Dodać cebulę, seler, kapary, oliwę i wymieszać;
Połączyć oliwę, ocet i pieprz. Stworzoną miksturą polać zawartość miski i delikatnie przemieszać. Marynować w temperaturze pokojowej przez godzinę;
Przed podaniem posypać pietruszką. Podawać na talerzu wyłożonych rukolą.
Słowa kluczowe (tagi) dla tego artykułu:
Przepisy kulinarne, kuchnia, zdrowie
Podobne artykuły/wiadomości: |
Podziel się artykułem
Artykuł został opracowany przez: |
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, bądź pierwszy - dodaj swój komentarz!